-Danske Medier tager klar afstand fra kontinuerlig betaling af kilder, således som det angiveligt er sket i den såkaldte SE og HØR-sag. Foreningen finder i øvrigt, at tiphonorering og betalte kilder er det enkelte medies sag, men at mediet med fordel kan offentliggøre sine retningslinjer herfor, skriver Danske Medier i et høringssvar til Folketingets Retsudvalg og Kulturudvalg.
Udvalgene afgav før sommerferien en beretning med udgangspunkt i SE og HØR-sagen.
Danske Medier skriver bl.a.: Det kan ikke udelukkes, at der kan være situationer, hvor betaling af kilder kan få historier af væsentlig samfundsmæssig betydning frem. Danske Medier har dog ikke kendskab til konkrete eksempler herpå, og det er i øvrigt foreningens vurdering, at betaling af kilder ikke har nogen nævneværdig udbredelse blandt danske medier. For fuldstændighedens skyld skal det endelig bemærkes, at betaling i nogle tilfælde også dækker det ophavsretlige vederlag, der tilkommer en kilde ved overdragelse af fx billedmateriale til brug for publicering.
-Danske Medier bifalder udvalgenes ønske om en gennemgang af praksis og normalstrafniveau over for medier i forbindelse med publicering af urigtige historier, idet foreningen dog samtidig konstaterer, at det af Justitsministeriets ovenfor nævnte redegørelse fremgår, at den tilgængelige retspraksis om urigtige historier i medierne er begrænset. Foreningen opfordrer i den forbindelse til, at det tydeliggøres, hvad der menes med ”urigtige historier”, idet freds- og ærekrænkelser ofte vedrører sande historier. Danske Medier finder det naturligt, at Justitsministeriet inddrages i denne praksisgennemgang, hedder det i høringssvaret.